Leta i den här bloggen

fredag 10 oktober 2014

Värkande mammahjärta!

Vilka turer det ha blivit de senaste dagarna. Citodonen jag fick på sjukhuset i onsdags gjorde susen över natten. Jag vaknade flera gånger men hade sån ro i kroppen att jag kunde somna om med en gång. Många sköna, välbehövliga timmar blev det. Igår hos barnmorskan på rutinkollen så gjordes prover och tester igen, inget som visar på något speciellt. Men när hon skulle känna hur bebisen låg så blev hon osäker. Hon visste inte längre var huvudet låg. Vi fick tid för ultraljud. I natt hade jag bara alvedon att ta, så mycket till sömn blev det då rakt inte.. Så idag ha vi varit på sjukhuset för provtagningar, både blod, urin och tryck samt ultraljud, kurva och läkarbesök. Varför jag kollas så mycket är för att jag har huvudvärk dygnet runt nu, känner mig dåsig och sväller en del. Detta kan till viss del lika gärna vara vanliga bekymmer inför förlossningen, men huvudvärken borde inte vara som den är. Så för att hålla koll på hur både jag och bebis mår och att inte någon havandeskapsförgiftning uppstår tillhör jag nu specialistmödravården tills lillis vill göra debut.
Alla provsvaren såg normala ut idag också, full aktivitet i magen både på kurvan och de ultraljuden som gjordes idag, bebis ligger åt rätt håll men med fötter/armar åt vänster istället för höger som Tilma gjorde (inget konstigt), läkaren ordinerade full dos alvedon på dagarna och citodon till nätterna, sen uppföljning på måndag. Men! Jag va lika välkommen under helgen, så bebis... Kom ut nu!! Den har ju trots allt fyra dagar kvar tills den är beräknad, men är väldigt längtad efter redan nu.
Alla dessa besök hit och dit gör att Tilma får vara med mormor, morfar, mostrar och pappa mycket och jag som mår som en kratta får ont i hjärtat när jag inte kan bära, leka på golvet lika bra osv. Lämna henne när hon egentligen vill följa är inte heller roligt, men hon blir ju såklart nöjd så fort hon kommer på andra tankar. Tusen tack till alla för hjälpen också, det är guld värt!! Så imorgon ska jag förhoppningsvis vara lite mer smärtlindrad, troligtvis inte behöva åka iväg på nått, utan bara vara hemma med vår skatt. Vi ska kramas massor, vila tillsammans osv. Mammas älskade lilla tjej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar