Leta i den här bloggen

torsdag 16 oktober 2014

Beskyddande storasyster!

Vår stora, duktiga, fina, älskade Tilma är en underbar storasyster. Hon hjälper till med blöjbyten, hämtar saker, kastar skräp, pussas och kramas gärna ofta, håller full koll på var lillasyster är, säger till om hon gråter, kommer med tutten till henne osv. 

Det jobbiga i det hela är när Ellen skriker eller är riktigt ledsen. Mina mjölkstinna melonas ha hon haft jättesvårt att få tag på och suga under senaste dygnet, vilket gör det lite trassligt vid matningen. E blir irriterad, frustrerad och arg, skriker såklart rätt ut - som bebisar gör. Och finaste Tilma tycker att det är jättejobbigt att höra sin syster vara ledsen, så hon blir helt förstörd och ledsen också. Man ser verkligen hur hon kämpar för att inte bli det, men tillslut kommer krokodiltårarna på kinderna. Första dagarna var det lika jobbigt på dagen som kvällen, natten osv. Nu är det bättre dagtid då T lätt kan springa och se varför E är ledsen och skriker. Värre är det på kvällar och nätter då hon vaknar av det. Igårkväll sov vi ner henne hela tre gånger. Halv elva va hon helt slut på, och vi likaså. Kl 5.30 skrek E till och T vaknade, såklart, jätteledsen. Kom över till oss, och gjorde morgon. Ni förstår, hon som gärna kan sova upp till 12 timmar/natt är rätt så trött om dagarna nu. 
Idag är Linus och Tilma i stan med husvagnen, besiktning och service mm. Hon hade sovit gott i bilen hela vägen, som tur var. Hon lär sova gott på hemvägen med skulle jag tro. 
Jag och Ellen gör ungefär detsamma. Slöar! Vi ha sovit nästan två timmar, hon sover än.. Och ska mest bara mysa tills de andra kommer hem ♥ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar