Leta i den här bloggen

onsdag 8 oktober 2014

Kaos och spec mödra

Dunkande huvud, dag som natt i två dygn nu gjorde att jag ringde barnmorskan imorse. Fick tid på specialistmödra, ingen havandeskapsförgiftning - som tur var, men lite högre blodtryck än jag haft tidigare, dock inom rimliga gränsvärden. Imorgon ha jag tid hos min vanliga barnmorska och ska göra samma sak där. Fick citodon med mig hem så jag förhoppningsvis ska kunna sova lite i natt. Blev det totalt fyra timmar i natt med full dos alvedon? Ja kanske. Även fast jag låg i sängen från 22-07.30. Hoppas på bättre natt nu!

När vi kom hem så kände jag att vi måste få ordning här hemma.. Jag HATAR kaos och oreda. Hallbyrån ha det bara östs ner grejer under längre tid i och det är hemskt. Panikkänslor ha uppstått varje gång jag ha öppnat den, typ. Och kontoret skulle ha behövt ordnas upp. Ett mindre skrivbord och hyllor är tanken. Men jag som knappt ens orkar åka till stan själv nu orkar absolut inte med en ikeasväng eller liknande heller. Det få vänta!!
Men, jag kom på en lösning. För en lösning behövdes då vi snart måste ta hem syskonvagnen och måste ha två vagnar inne. Ja, vi är lite trångbodda men det här blir bra tillslut.
Hallbyrån åkte in mellan soffan och skrivbordet medan byrån vid skrivbordet åkte ut till hallen. Det utrymmet blev tomt och där får en vagn plats. Toppen! Nu är båda byråna rensade, ordning och reda osv. Hur underbart som helst!!

Jag är lite av en hålla-ordning-människa. Kanske på både gott och ont.
Jag vill ha rena kläder på mig, lika så de jag lever med. Därför tvättar jag mer än gärna och byter plagg på Tilma då hon är FÖR smutsig. Klart hon få gå med fläckiga kläder hemma osv, men sölas det mjölk eller bli kletigt få hon byta.
Jag ogillar grus och smuts på golv, därför dammsugar jag med jämna mellanrum då jag tycker det är hemskt när det fastnar under fötterna.
Jag vill kunna kliva upp på morgonen utan krav, därför plockar jag gärna undan på kvällen.. Både leksaker, kläder och disk.
Jag vill gärna starta dagen som en ny, kravlös dag. Känner vi för att ta sovmorgon så ska vi kunna det, vill vi åka till stan, mormor och morfar, på liten och stor osv så ska vi kunna göra det utan att ha en massa måsten hemma.
Saknas det matdosor så ställer jag mig och lagar mat på kvällen istället då jag inte vet status på Tilma och mig själv dagen efter. Jag kanske ha jätteont, får en superdålig natt, hon kan va jättemammig osv.
Just nu orkar jag inte med att bära henne och städa/laga mat samtidigt.
Det är mina val, men jösses så harmoniskt det är att gå och lägga sig utan några större krav på morgondagen. Jag vet att ingen bryr sig om det ser lite jävligt ut här hemma, men det är för min skull jag håller efter. Det få gärna vara leksaker framme och grejer under dagen, bara det är rent under dom och att jag få lägga tillbaka dom i lådorna till läggdags.

Nu ha jag vilat lite på soffan, ätit kvällsfika (är dödens hungrig på natten/morgonsidan om jag inte gör det) och ska bara borsta tänderna innan jag kryper ner.
Godnatt vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar