Leta i den här bloggen

söndag 11 maj 2014

Röntgen

I torsdags åkte jag, Tilma och Linus tidigt till Sundsvall för att göra röntgen som vi väntat länge på att göra. Ett nödvändigt ont för att få veta att Tilmas njurar fungerar som dom ska, att de driver urinen rätt väg och att inget blev skadat då hon hade njurbäckeninflammation.
Klockan 9 infann vi oss på barnmottagningen (så dåligt skyltat!!) och skulle sätta nål i armen. Vi hade satt Emla-plåster i armvecken (som de ville) men då båda dessa kärl sprack fanns det bara händerna som alternativ. Obedövad stack dom i ena handen, och kärlet sprack. Till sist, efter 40 min, fick de in nålen på sista handen. Och vi fick skynda massor. Vart låg röntgen då? Jo längst bort. Vi hann i tid precis!
Sprutade i kontrastvätska och åkte sen för att sova vagnen och äta lunch i Birsta.
Självklart skrek och grinade hon massor och det var ganska jobbigt mentalt att höra henne vara så ledsen. Men skönt då nålen plockades bort efter att dom spolat in vätskan.



Sämsta med allt detta var att de två sköterskorna som jobbade på barnmottagningen hamnade under nästan 30 min i samma rum som oss för att försöka få nålen rätt. Då kom tillslut kollegor och började påpeka att det tog för lång tid, de ville skicka hem oss osv. Väldigt sura miner var det.. Kändes väldigt tråkigt att behöva höra på gnället som dom två fina sköterskorna fick utstå. Dom gjorde sitt yttersta för att få nålen rätt men med en ettåring som kämpar mot allt vad hon kan och utan bedövning så kan det ta tid.. Jag vet att de i väntrummet fick vänta väldigt länge, men vi hade också tid där. Och skulle vidare på röntgen som vi höll på att bli försenad till.
Dessutom så fick vi vänta nästan 20 min för att de skulle kunna vara två som stack eftersom att ett ca 5-7årigt barn inte heller ville bli stucken i rummet bredvid. Linus och jag kämpade med fasthållning och underhållning. Vi gjorde verkligen ett helt träningspass kändes det som.. Men att bli fasthållen och stucken samt av okända människor var inge kul..

Vi gick på nån affär i Birsta city medan Tilma sov, åt lunch på Ikea och sen var det daga att åka tillbaka för röntgen. Hon fick då ligga på rygg på en brits där kameran var under henne. Där lekte vi och såg på babblarna i 2x5 minuter. Sen va vi klara och åkte tillbaka till Ikea och gjorde en runda där. Först behövde vi lite fika då musten kändes hade gått ur en. Det va mysigt!

Vi åkte hemöver därefter, stannade i Bjästa och köpte pizza och åt den i Sidensjö. Tilma sov från Härnösand till Bjästa. Skönt! Jag slumrade lite också :)

Tilma fick ett kök från Ikea, hon älskar det! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar