Leta i den här bloggen

fredag 7 mars 2014

Fläck

Helgen är kommen och innan klockan hade slagit 09 så hade jag och Tilma städat "måstena". Renbäddat i alla sängar, dammsugat, dammtorkat och plockat reda på lite saker. Ja, riva ner klädställningen full med tvätt hanns också med.

Tilma är väldigt duktig på att roa sig själv. Bara hon får höra att vi är i närheten så kan hon leka även fast vi inte ser varandra. Såklart tycker hon om när man leker med henne också, men hon kryper gärna iväg efter ett tag och upptäcker något annat ett tag efter en stund. Ibland kommer hon mot en, ska upp en sekund och sen ner.
Hon är inte så närhetsberoende mer än bara bekräftelse, sitta och kramas, ligga nära, sova tillsammans mm bojkottar hon gärna. Sover hon med oss tar hon plats så hon gott och väl kan röra sig, jag ligger ofta hopkrupen nedanför henne i sängen i så fall. Hon är inte den som ska ligga tätt intill. När jag tänker tillbaka så har hon nog alltid varit lite så.. Amningen var ingen favorit heller alltid. Fast hon gjorde nog bort sin dos de första 6 veckorna då hon i princip sov på oss dygnet runt. Annars var hon i bärselen hos mig. Sen gav hon upp och blev tvärtom. Så det kan bli :) hon är mysig ändå!! Och extra mysigt blir det ju när hon själv kommer till en, man får ibland en kram eller en puss. Ibland vill hon ha tutten och bara sitta i knät några minuter. Min stortjej!

Till rubriken då. Tilma har haft två fläckar på ryggen några månader, torrfläckar förmodligen, som inte riktigt vill ge med sig. Pratade med BVC idag och på tisdag ska vi dit och visa upp dom (en tredje lite mindre har kommit de senare veckorna med). Jag är inte alls orolig men ibland blir dom som lite rödaktiga, och det är ju svårt för henne att komma åt att klia där, så lika bra att kolla upp tänkte vi så det inte är något annat.

En av fläckarna

Lite blodig näsa på fredagskvällen efter ett fall. Bordet och golvet vann tydligen..

Skruttan somnar själv på kvällen, alltid åt "fel" håll <3 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar