Leta i den här bloggen

söndag 23 mars 2014

Doktorn

Idag hade hoppats på att sjuklingen skulle pigga på sig. Har sovit rätt bra, men ätit och druckit mindre. Det har inte vänt. Febern håller sig kvar. När alvedon och ipren verkar som bäst har vi fått ner tempen till 38.5, men om vi missar att ge (ifall hon sover tex) med endast 20 min så kommer feberfrossan och tempen nuddar 40 igen. Så det är fjärde natten ny med febernedsättande..
Hon har tagit sig lite på örat, och tar vi febern på henne i ena örat blir det protester. Så jag ringde 1177 och bad om att få träffa en läkare. Det fick vi! Så i eftermiddag och tidigare ikväll kollades öronen, men där var det fint, sänkan (stick i fingret) togs och den visade att det kunde vara mer än ett virus, och urinprov som också var lite för höga värden på. Både primärvårdsläkaren och barnläkaren tittade på henne. Det kändes skönt att bli tagen på allvar! Men eftersom hon är rätt pigg när alvedon och ipren verkar som bäst så äter hon och dricker lite lagom, så allmäntillståndet var helt ok för att åka hem. Skönt!! (Tilma applåderade när doktorn meddelade det ;))
Vi måste på bredbyn imorgon för nya prover, visar de lika eller högre värden så måste det undersökas noggrannare. Vi håller tummarna för att det sjunker nu under natten.
Hon sussar nu gott i sin säng. Slagen hjälte! Fyllde nyss på med mer ipren i rumpan, allt för att hon ska få sova lugnare..
Dags för mamman att sova med. Godnatt!!

1 kommentar:

  1. Hoppas på en lugn natt med god sömn och en pigg tjej imorgon. Kram Monica

    SvaraRadera