Leta i den här bloggen

onsdag 28 januari 2015

Vardagsgrått

Är det ingen av er som känner igen sig i rubriken? 
Ni vet då man redan dagen innan känner att nästa dag innehåller samma sysslor. Då vardagen är på rutin, ibland får man sova lite på natten och man får ingen tid till att varken komma ikapp vad gällande sysslor eller sömn, eller då man bara tvärstrejkar - flyr - och får göra desto mer när man är hemma igen?
Jag tror att mina föräldralediga bekanta känner igen sig lite i det iallafall.

Jag saknar att inte kunna hälsa på hemma hos mamma, pappa, systrar, bror, farmor en timme eller två, surra lite och sen vara hemma på bara en liten stund. Det tar minst en halv dag till att göra någonting, men ofta en hel sådan. 
Här hemma är vi ensamma för det allra mesta om veckorna. Vi gillar att umgås med folk, så vi behöver fly hemmet nånting ibland och träffa andra. Det blir att man drar sig lite för att åka ibland då man inte orkar dra på alla grejer, vagnar, barn osv. Ellen sover bäst i sin vagn, Tilma lika så och jag får inte med mig båda deras vagnar i bilen när vi far iväg så då får Ellen oftast klara sig med Tilmas vagn (Tilma får inte plats i Ellens) och sover sämre, blir lite grinigare osv. Klart värt ibland, men man orkar det inte alla dagar.

Mest av allt just nu saknar jag att inte kunna lägga mer tid till min stora flicka. Det känns som att hon blir avbruten hela tiden i sin tid med mig. Jag försöker verkligen, och hon mår inte dåligt utav det, men hon trotsar desto mer ju mindre tid jag kan ge till henne.
Den tiden på dagen då Ellen sover som bäst är på förmiddagen. Den tiden på dygnet vi kan vara ute och leka. Utelek behövs också, men oj så lite tid vi tillbringar tillsammans - jag och Tilma - inne. Mest får hon roa sig själv medan jag fixar med tvätt, mat, städning och Ellen.
Hon få såklart vara med, men lyckan hon visade igår när bara hon och jag satt och myste i hennes tält på sitt rum var total. Hon uppskattade det verkligen, men ville såklart mera då jag va tvungen att ta Ellen. som tur är så har stor och liten börjat igen i Sidensjö. Vi va där i torsdags och pysslade, lekte, sjöng, spelade och fikade. Imorgon är det igen och bara alla är pigga och glada så åker vi såklart dit.  

Som sagt. Vardag och rutiner är lättsamt, men kanske inte alltid det roligaste.

Något som är roligare är att jag har börjat min resa med mammafitness. Första hela veckan är gjord. Mycket mat. God mat. Lite svårt och trixigt med att amma (gasbildning uppstår lätt av viss mat = magont för E), vara överkänslig mot mjölkprotein och inte kunna äta ägg i mängder. Nåväl, jag ska klara det och resultatet för vecka 1 är minus tre kilon UTAN träning. Träningsprogrammet bör komma imorgon eller på fredag och jag är taggad till tusen! 

2 kommentarer:

  1. Hej! Trillade in på din sida när jag sökte på mammafitness. Imponerande att du gått ner 3 kg med bara kost första veckan. Hur har det gått sen? Själv ska jag starta 2/3 och är spänd. Lite nervös över att fixa det med maten då jag tycker det är bökigt att anteckna och är rädd att man ska äta massa "konstiga" saker :D
    Hoppas att du skriver mer hur det har gått, för nu har du väl hållit på i en månad? :)
    Mvh Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh så mycket spännande du har framför dig!!
      Jag hade tänkt uppdatera i helgen men inte hunnit. Jag har just nu tappat 5.5kg och ca 5cm runt midjan. Så jag kör på för fullt! Har abonnemanget till påsk ungefär och bestämmer mig närmre om jag vill fortsätta ännu en månad. Der viktigaste tycker jag ha varit att få bort en massa "onödiga" livsmedel så som pasta, vetemjöl och bröd.
      Sen även att införa en rejäl frukost så man inte är hungrig lika snabbt igen.
      Hoppas att det du trivs med tjänsten och att du snart kommer igång :)

      Radera