Leta i den här bloggen

lördag 27 december 2014

Julafton

Tilma hann knappt öppna ögonen innan julklappen vid hennes säng var öppnad och hon var halvvägs ute. Några decimeter plogkant och pudersnö på resterande gården behövdes fås undan innan vi skulle iväg. Tilma och Linus fixade det medan Ellen och jag tog en långdusch. Sen blev det lite frukost och paketöppning. 
Tilma fick skridskor, lite kläder, en bondgård med djur, traktor osv. Även ett pippi-tält som.snabbt blev en favorit.
Ellen fick ett täcke och en kudde till spjälsängen. 
Klädde oss och åkte till Uberg där jullunch väntade. Så mycket gott!! Och även fika bak i det. Ellen somnade innan vi skulle äta, Tilma åt och sen somnade hon. Vi fick väcka båda två tills detta dags för julklappsutdelning precis innan Kalle. Trötta barn, men lugnt för föräldrarna som kunde sitta och vara sociala i lugn och ro :)
Där fick Tilma bland annat en Pippimössa, en pippidocka, pussel, mer kläder, en lekhjälm, lego mm. 
Ellen fick kläder, pengar, ett värmedjur mm.
Packade ihop sakerna och åkte till mamma och pappa. 
Där kom tomten och hälsade på!
Tilma var lite reserverad men hjälpte gärna till med paketen. Sa tack, men den fick ingen kram.
Vi delade ut paketen under granen själva. Ännu mer julklappar fick barnen då..
Tilma fick ett Pippi-hus, möbler och figurer, en gitarr, släp till Bobbycar, ännu mer kläder, innebandyklubba och boll, pärl-pyssel och säkert ännu mer saker.
Ellen fick ju en tidig julklapp, en voksipåse till bilstolen, men nu även en filt, kläder, bygel till tripp trapp stolen och lite till.
Barnen har fått så mycket bra och fina saker av alla nära och kära. 

Tomten hade visst fått höra att mamman också varit snäll. Pengar, presentkort på MammaFitness, Olgas kost- och träningsdagbok, presentkort på badhuset till hela familjen, men till råga på allt - en Ipad air 2. 
Ja, nånting bra har visst jag också gjort i år. 

Avslutade julaftonen med midnattsmässa där lillasyster sjöng solo och både lillasyster och mamma sjöng i kören. Så mysigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar