Leta i den här bloggen

måndag 24 november 2014

Sjukstuga

I lördags då vi kom hem så hann Tilma sova knappt en timme innan vi hörde att hon inte mådde så bra. Luftvägarna har det jobbigt direkt när hon börjar på att ska bli sjuk. Vi har flytande bricanyl hemma som ha funkat okej dessa gånger så vi laddade med sånt och alvedon, målade lite för att sen försöka få henne att somna igen. Omöjligt! Linus tog ut henne i vagnen och där somnade hon efter ett tag. Underbart!
Bricanylen va nästan slut så vi behövde mera och behövde "visa upp henne" för det. Primärvårdsjouren besöktes igår förmiddag. Hon låg helt själv, stilla, på britsen när doktorn lyssnade på henne. Stortjejen!
Han hörde inget konstigt på lungorna, men vi fick välja på att inhalera bricanylen eller kämpa på med den flytande hemma. Vi tog flytande och sparade den läskiga inhalatorn tills hon eventuellt blir riktigt dålig.
Hon har det som kalas förkylningsastma, så det här är vi numera van med då hon blir dålig. Det är skönt att ha medicin som hjälper lite när vi är hemma.
Inatt fick hon sova lite bättre iallafall. Men somnar ogärna i sängen, det är vagnen som gäller (tur att nånting går bra iallafall).
Vi brudar va vaken mellan halv ett och tre, men fick sovmorgon till halv åtta sen. Så skönt!
Nu sover båda brudarna och jag ska surfa efter lite julklappsinspiration. Än är inte riktigt alla klara, men nästan.
Ciao!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar